У 2008 році від Рівненської АЕС до Києва буде прокладена нова високовольтна лінія електропередач. Її будівництво вже почалася цього року, на що з держбюджету виділено 150 млн. грн.

Як повідомили в прес-службі Рівненської облдержадміністрації, про це йшлося під час зустрічі глави облдержадміністрації Віктора Матчука з керівництвом Рівненської АЕС і міським головою Кузнецовська Володимиром Коровкіним.

Але головною темою зустрічі було обговорення питання збільшення потужностей АЕС і будівництва тут п'ятого енергоблоку, оскільки перший і другий енергоблоки через декілька років планують вивести з експлуатації. Наголошувалося, що п'ятий енергоблок натомість двох застарілих, які виведуть з експлуатації, буде введений в експлуатацію орієнтовно в 2021 році, а його будівництво почнеться в 2016 році, передає «УНІАН».

Рівненській губернатор висловив незадоволення тим, що останнім часом енергоблоки АЕС часто зупиняються на планові і непланові ремонти, що, у свою чергу, не сприяє поліпшенню економічних показників області. Наразі АЕС забезпечує четверту частину промислового виробництва області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388