У Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України продовжується робота, направлена на реалізацію попередніх домовленостей між військовими відомствами України і Республіки Азербайджан щодо створення Міжнародного центру підготовки авіаційного персоналу і фахівців з використання авіації для боротьби з тероризмом.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, сьогодні з метою узгодження питань створення центру і визначення міри готовності аеродрому Ситалчай для виконання польотів до Азербайджану вирушила українська робоча група на чолі з начальником управління бойової підготовки командування Повітряних Сил ЗС України полковником Василем Нікіфоровим. Візит української військової делегації в Республіку Азербайджан триватиме до 26 липня, передає «ЛІГА».

Нагадаємо, в червні 2004 року в Києві була підписана міжурядова Угода про співпрацю в підготовці льотного і інженерно-технічного складу авіації України і Азербайджанської Республіки, яка стала підставою для створення Міжнародного центру підготовки авіаційного персоналу і фахівців з використання авіації для боротьби з міжнародним тероризмом. Центр розміститься на території Азербайджанської Республіки (аеродром Ситалчай) і буде призначений для підготовки і перепідготовки авіаційних фахівців України і Азербайджану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368