Представник Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що сьогодні уряд Юрія Єханурова залишається виконувачем обов'язків.


В інтерв'ю журналістам Кушнарьов нагадав, що уряд Єханурова склав свої повноваження перед новообраною ВР. «Його статус яким був, таким і залишається – виконувач обов'язків прем'єр-міністра, виконувачі обов'язків всі члени уряду», - сказав Кушнарьов.


Він наголосив, що сьогоднішнє рішення парламенту на правовий статус уряду як такий, який склав свої повноваження, жодним чином не вплинуло, повідомляє «УНІАН».


Воднораз він погодився, що «політичний момент в цьому сьогоднішньому рішенні присутній». За його словами, парламент «керується бажанням швидше вийти з ситуації постійного нагнітання цієї атмосфери недовіри, взаємних звинувачень, залякувань тощо».


Кушнарьов наголосив, що сьогоднішнє рішення парламенту знімає ще одну теоретичну підставу, яка декому дозволяла говорити про розпуск парламенту.


Як повідомлялося, Верховна Рада України сьогодні прийняла постанову про скасування постанови від 10 січня 2006 року про відставку прем'єр-міністра Єханурова і членів Кабінету Міністрів України. «За» це рішення проголосували 239 народних депутатів з 303, зареєстрованих в залі.


25 травня прем'єр-міністр Єхануров оголосив перед Верховною Радою України п'ятого скликання про складання повноважень Кабінетом Міністрів України.


Відповідно до статті 15 Конституції Кабінет Міністрів, який склав повноваження перед новообраною Верховною Радою України, продовжує виконувати свої обов’язки до початку роботи нового уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

760