В Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ, спеціального представника України з питань придністровського врегулювання Андрія Веселовського з керівником Місії ЄС з надання допомоги на українсько-молдавському кордоні Ференцем Банфі.


Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.


Під час зустрічі Веселовський і Банфі обговорили результати і перспективи діяльності Місії на українсько-молдавському кордоні, відзначили її важливу роль в реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави, зокрема у виконанні Плану дій Україна-ЄС і українського Плану придністровського врегулювання, ініційованого Президентом України Віктором Ющенком, повідомляє «УНІАН».


Співрозмовники погодилися, що завдяки укладеній 5 липня ц.р. угоді про розширення присутності Місії ЄС на українсько-молдавському кордоні рівень співпраці між митними і прикордонними органами України і Республіки Молдова наближатиметься до європейських стандартів.


Веселовський і Банфі зазначили, що результати співпраці України з Місією ЄС демонструють налаштованість обох сторін на подальші рішучі дії з припинення негативних явищ на кордоні, непрозорих схем товарообігу, з боротьби з контрабандою на придністровській ділянці українсько-молдавського державного кордону. Вони економлять десятки мільйонів гривень державному бюджету, які тепер втрачаються в результаті контрабанди, а найголовніше, зупиняють доступ до українських споживачів небезпечних несертифікованих продуктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355