Відкрите акціонерне товариство «Азовмаш» придбало для Маріуполя 5 тролейбусів російського виробництва, які на 150-200 тис. грн. Дешевші за ті, які експлуатуються на міських лініях. Нові тролейбуси зможуть перевозити до 7 тис. пасажирів щодня.

Як повідомили в прес-службі «Азовмаша», керівництво підприємства планує протягом п'яти років збільшити кількість міського електротранспорту, в першу чергу тролейбусів.

В рамках державної програми кошти для оновлення і ремонту рухомого складу міського електротранспорту виділяються на пайовій участі між міським і державним бюджетами. На виконання цієї програми цього року планується придбати 6-7 тролейбусів. Також в Маріуполі діє міська програма підтримки міськелектротранспорту, участь в якій бере «Азовмаш», повідомляє «ЛІГА».

Наразі в Маріуполі щодня виходять на лінію 45 тролейбусів і 65 трамваїв. За допомогою підприємств міська влада має намір довести цю кількість до 160 одиниць, і таким чином збільшити перевезення пасажирів в міському електротранспорті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322