Міністр промисловості і енергетики Віктор Христенко вважає, що Росія і Україна для вирішення газової проблеми повинні «покласти всі свої ризики, проблеми, заклопотаності на один стіл і врегулювати їх».
Про це Христенко заявив сьогодні під час зустрічі з учасниками «юнацької вісімки».

«В нас немає іншого варіанту, крім партнерства і при цьому потрібно дотримуватись святого правила: контракт підписав - будь люб'язний виконуй», - сказав Христенко.
Обґрунтувавши тезу про необхідність партнерства, міністр навів для прикладу енергетичні компанії. «За останні десять років їх стало менше, вони зливаються, тому що бізнес швидше і краще, ніж політики, оцінює ризики. Політики голосують руками, а бізнес грошима», - вважає він, передає «УНІАН». В той же час Христенко визнав, що в світі зараз існує навіть якийсь «національний енергетичний егоїзм». Він навів для прикладу «бурхливу реакцію» у Франції на бажання італійської компанії придбати там енергетичні активи і аналогічну реакцію у Великобританії на бажання російської компанії «Газпром» купити активи у Великобританії. «Багато чим не подобається і співпраця Росії з Німеччиною. Це класичний приклад енергетичного егоїзму», - вважає Христенко.
Міністр підкреслив, що «це найглибша помилка, що ситуація погіршуватиметься (при покупці активів у різних країнах – ред.). «Потрібно відповідати на ризики, яких все більше, треба йти на Північ, щоб здобувати ресурси, а потім довго і важко їх транспортувати, зробити це можна тільки спільно», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325