Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров указує на незадовільний стан розрахунків за енергоносії підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) і міськводоканалами. Про це він заявив, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

Прем'єр-міністр відзначив, що в даний час рівень розрахунків теплокомуненерго за поставлений газ складає 59%, а їх загальна заборгованість за поставлений газ за результатами першого півріччя досягла майже 3 млрд. грн.

Зокрема, Єхануров відзначив, що найгірша ситуація за рівнем розрахунків підприємств ТКЕ за енергоносії склалася в Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій і Харківській областях, передає «УНІАН».

Крім того, прем'єр-міністр вказав також на загострення ситуації за розрахунками міськводоканалів за спожиту електроенергію. За його словами, за станом на 1 червня поточного року заборгованість міськводоканалів за електроенергію перевищила 2 млрд. грн. При цьому найгірший рівень розрахунків зафіксовано у Дніпропетровській, Київській областях, а також у місті Київ.

«Ці регіони мають серйозні фінансово-інвестиційні центри, це реально. Не розумію, чому саме так відбувається зараз у цих містах і областях», - сказав Єхануров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310