Головне управління контролю за впорядкуванням і зовнішнім дизайном Київської міської держадміністрації винесло розпорядження про демонтаж наметів, встановлених у центральній частині столиці.

Про це повідомили в Головному управлінні з питань внутрішньої політики Київської міськадміністрації.

У ГУ з питань внутрішньої політики надійшли заявки на проведення акцій з установкою наметів від Партії регіонів - біля Верховної Ради, партії "Пора" - на Майдані Незалежності. Звичайно кількість наметів, які передбачається встановити, в заявці не вказується, передає «Інтерфакс-Україна».

Заявка від блоку Юлії Тимошенко на установку наметів біля Верховної Ради, можливо, подана, проте в Управління в установленому порядку поки не надходила.

У ГУ з питань внутрішньої політики також повідомили, що подальші дії мерії стосовно встановлених наметів залежатимуть від того, який буде реакція організаторів акцій на видані ГУ контролю за впорядкуванням розпорядження про їх демонтаж.

Раніше ForUm повідомляв, що понад 50 наметів прихильників Блоку Юлії Тимошенко встановлено наразі на головній площі столиці України - Майдані Незалежності.

Наметове містечко розбито по обидва боки вулиці Хрещатик. Нині встановлено близько 20 маленьких круглих туристичних наметів, три великі військові намети і близько 30 білих інформаційних наметів з зображенням серця і Тимошенко, на яких написано "Справедливість є, за неї варто боротися". На інших наметах прикріплені плакати "Прощай демократія? Хай живуть "поняття"?!", "Демократія в небезпеці", "Корупція, зловживання, непрофесіоналізм. Хто контролює владу?".

В інтерв'ю голова Секретаріату громадянської організації "Пора" Ігор Козик повідомив, що прихильники БЮТ, які встановили намети, мають намір залишатися там, доки Президент України Віктор Ющенко не розпустить Верховну Раду України.

За словами Козика, у вівторок у наметовому таборі, який називають тут "територія помаранчевих надій", побувало близько тисячі людей, а ввечері постійно було

півтисячі людей.

Наразі учасники акції продовжують встановлювати намети на Майдані Незалежності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

587