Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Євгеній Кушнарьов не впевнений, що коаліція дотримається своєї обіцянки і надасть опозиції спеціальні контрольні комісії. Так він прокоментував кореспонденту ForUm’у заяву лідера СПУ Олександра Мороза про те, що коаліція готова створити для опозиції 5-6 спеціальних контрольних комісій, що забезпечують функцію контролю за діями влади.

«При всій привабливості цих пропозицій, вони виглядають як експромт «помаранчевої коаліції», що намагається узурпувати владу в парламенті. Про які комісії йдеться? Де і яким чином узаконений їх статус? Хто сказав, що, пообіцявши нам ці комісії, «помаранчеві», коли дійде до прийняття відповідних законів або норм нормативного характеру, дотримаються своєї обіцянки?», - відзначив він.

«Якби у нас була законодавча база, яка чітко регулювала б відносини і права коаліції більшості і опозиції, я думаю, подібні експромти нікому б не були потрібні. А коли такої бази немає, кожний і намагається на швидку руку і, звичайно, на свою користь запропонувати варіант розв'язки парламентської кризи», - підкреслив Кушнарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295