Для України найефективнішою є участь у європейській системі колективної безпеки, а не в Північноатлантичному альянсі, вважає керівник Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи, колишній народний депутат Борис Олійник.

Сьогодні на прес-конференції в Києві він сказав: «Я – за участь України в системі колективної безпеки, але в рамках Європи, а не НАТО, яка є бойовою колонією Пентагону».

На думку Олійника, Північноатлантичний альянс «вичерпав себе після розпуску Варшавського договору».

За його словами, Україна повинна активізувати свою співпрацю з створеними інститутами безпеки Європи – ОБСЄ і Євросоюз. «Зараз в Європі завершується формування системи колективної безпеки, яка вже починає діяти. А це означає, що Європа усвідомила таку необхідність і тепер забезпечуватиме безпеку самостійно, без підказки якихось суфлерів-зверхдержав», - додав Олійник, передає «УНІАН».

У свою чергу заступник керівника Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Анатолій Раханський вважає, що рішення про приєднання України до НАТО має ухвалюватися на підставі результатів всенародного референдуму. «Людям необхідно розповісти, що таке НАТО, всі переваги і недоліки, а рішення має приймати народ», - переконаний екс-депутат Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353