Державний бюджет забезпечений коштами для виплати житлово-комунальних субсидій населенню в другому півріччі поточного року. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник.

За його словами, в першому півріччі поточного року на компенсацію населенню витрат по оплаті житлово-комунальних послуг було направлено 933 млн. грн. При цьому економія коштів з урахуванням дебіторської і кредиторської заборгованості склала до 100 млн. грн.

Пинзеник також відзначив, що в цілому на перше півріччя на ці потреби передбачалося виділити 1 млрд. 72 млн. грн. Таким чином, в другому півріччі державний бюджет матиме 1 млрд. 367 млн. грн. для виплати субсидій населенню, що на 46% більше, ніж фактично виплатили в першому півріччі.

«Наші оцінки показують, що коштами бюджет для виплати субсидій забезпечений», - сказав він, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 1 травня ц.р. набула чинності постанова Національної комісії з регулювання електроенергетики від 30 березня про підвищення на 25% цін на газ і тарифів на електроенергію для населення.

8 червня НКРЕ ухвалила рішення підвищити з 1 липня ціну на природний газ, який використовується для потреб населення, ще на 85% - 407 грн. за тисячу кубометрів для тих, хто має газові лічильники, і до 444 грн. за тисячу кубометрів – для тих, у кого немає лічильників.

Міністр праці і соціальної політики Іван Сахань у зв'язку з цим

заявив, що додаткові витрати держбюджету на виплату субсидій населенню по оплаті житлово-комунальних послуг до кінця року складуть 358 млн. грн., проте ці кошти поки не передбачені в законі про бюджет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

407