2 липня в Севастополі очікується участь Президента України Віктора Ющенка в святкуванні Дня Військово-Морських сил України.

Про це повідомили в прес-центрі командування ВМС України.

За інформацією прес-центру, з нагоди свята на головній базі національних ВМС в Севастополі заплановано проведення низки святкових заходів. Зокрема, 1 липня відбудеться урочиста церемонія вручення військовослужбовцям флоту ключів від 20 нових квартир, побудованих на кошти Київської міської державної адміністрації.

2 липня о 9.00 на кораблях і у військових частинах Військово-Морських сил відбудеться урочисте підняття Військово-Морського Прапора. Як планується, в цей же час на площі Нахімова командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх зустрічатиме Президента України – Верховного головнокомандувача Збройних сил України Ющенка і міністра оборони України Анатолія Гриценка. Після цього на катері “Шулявка» високопоставлені гості вийдуть в Севастопольську бухту, де відбудеться парад кораблів українського флоту, передає «УНІАН».

За інформацією прес-центру, очікується, що о 9.50 Президент України привітає особовий склад Військово-Морських сил Збройних сил України з професійним святом. Після цього на Графській пристані Ансамбль пісні і танцю ВМС України покаже жителям і гостям міста театралізовану виставу: “Від козацької чайки до сучасного флоту”.

Об 11.00 на площі Нахімова має початися ритуал чергового випуску лейтенантів Севастопольського військово-морського інституту ім. П.С. Нахімова. Після закінчення поважані гості і представники шефських делегацій від всіх областей України на чолі з Президентом і міністром оборони України покладуть вінки і квіти до Меморіалу героїчним захисникам Севастополя 1941-1942 років.

Опівдні на Морському вокзалі планується почати огляд кораблів, озброєння і військової техніки, а також показовий виступ роти почесної варти і військового оркестру.

У другій половині дня 2 липня жителі і гості Севастополя матимуть нагоду побувати на кораблях і у військових частинах українських ВМС. У свою чергу, для особового складу підрозділів флоту планується організація екскурсій по пам'ятних місцях міста. Цього ж дня з 13.00 до 16.00 на площі Нахімова відбудеться гала-концерт зірок української естради. Завершиться свято парадом феєрверків і святковим артилерійським салютом над Севастопольською бухтою.

Як повідомлялося, цього року День ВМС України вперше (згідно з Указом Президента України Ющенка №259 від 24 березня 2006 року) відзначатиметься в першу неділю липня. Досі День ВМС України святкували 1 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388