В Міністерстві оборони України оцінили навчання "Тугий вузол - 2006", які проходили в Миколаївській області, як високоефективні.

"Навчання "Тугий вузол-2006" пройшли з високою ефективністю", - сказав командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Анатолій Торопчин.

На його думку, "це стало можливим завдяки тому, що 1,8 мільйона гривень, передбачені на проведення навчань, надійшли в повному обсязі". "З них 1,6 мільйона ми витратили на придбання пального", - сказав Торопчин після завершення практичної фази маневрів.

Представник ЗСУ також додав, що "Тугий вузол - 2006" є підготовчим етапом до навчань "Чисте небо - 2006", які проходитимуть у вересні поточного року . "Якщо і надалі авіатори будуть одержувати все необхідне для підвищення рівня своєї бойової майстерності, то вони зможуть виконувати льотні завдання будь-якої складності", - наголосив генерал-полковник.

Командувач Повітряних сил ЗСУ відзначив, що під час активної фази маневрів екіпажі штурмової, розвідувальної, бомбардувальної і винищувальної авіації виконали 52 вильоти. "Загальний наліт екіпажів, які входять в повітряний складник Об'єднаних сил швидкого реагування, становить 45 годин, а наліт екіпажів - 20-25 годин. До виконання завдань також залучалися підрозділи зенітних, ракетних і радіотехнічних військ", - пояснив Торопчин, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Генерал-полковник також відзначив, що під час проведення навчань "Тугий вузол-2006" військові льотчики відпрацьовували елементи взаємодії між різними видами Повітряних Сил під час проведення миротворчих і антитерористичних операцій. Зокрема екіпажі літаків Су-25, Су-24г, Су-24мр і Су-27 авіаційних підрозділів, які дислокуються в Полтавській, Хмельницькій і Миколаївській областях, виконали завдання з повітряного пошуку, практичного бомбометання на авіаційному полігоні "Києво-Олександрівка".

У вівторок, 20 червня, на аеродромі "Кульбакине" і авіаційному полігоні "Києво-Олександрівка", які розташовані в Миколаївській області, проходила практична фаза навчань підрозділів Повітряних сил ЗСУ "Тугий вузол-2006".

Навчання закінчуються 21 червня.

Раніше планувалося залучити до навчань "Тугий вузол-2006" військово-повітряні сили Великобританії. Проте парламент дотепер не розглянув законопроект про допуск збройних сил іноземних держав на територію України для участі в навчаннях. "Тугий вузол-2006" Україна проводить в односторонньому порядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386