Навчання „Тугий вузол–2006” Україна проведе в односторонньому порядку, хоча користь від навчань була б значно більшою у разі залучення до них Королівських ВПС Великобританії, заявив сьогодні у Вінниці начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройними Силами України генерал-полковник Сергій Кириченко на прес-конференції за підсумками тренування з черговими силами Протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони України, за його словами, на навчаннях „Тугий вузол–2006” будуть представлені практично всі види авіації – розвідувальна, штурмова, винищувальна, передає «УНІАН».

Кириченко відзначив, що головною ідеєю навчань „Тугий вузол–2006”, які почнуться 19 червня в Миколаївській області, є відробіток антитерористичних, миротворчих дій. Він висловив переконання в тому, що вони значно сприятимуть підвищенню бойової готовності Повітряних Сил ЗСУ.

Разом з тим, головнокомандувач Збройними Силами України відзначив, що користь від проведення цих навчань була б значно більшою у разі залучення до них Королівських ВПС Великобританії, як це планувалося.

« Звичайно, навіть у плані вивчення методики і критеріїв підготовки льотчиків наші Повітряні Сили отримали б неоцінимий досвід», - відзначив він.

Крім того, генерал-полковник Кириченко проінформував присутніх про те, що у вересні поточного року в Україні заплановано проведення навчань „Чисте небо– 2006”, під час яких Повітряні Сили виконуватимуть завдання за призначенням у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України.

Як повідомлялося, 8 червня міністерства оборони України і Великобританії ухвалили загальне рішення про перенесення термінів проведення військових навчань „Тугий вузол–2006”.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396