Пауза в роботі парламенту свідчить про початок реальної роботи. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm’у висловив кандидат філософських наук, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

За його словами, виникла двотижнева пауза в роботі нового парламенту говорить про те, що тільки зараз нарешті почалися реальні переговори, які всього півтора місяця до цього «як слід не проводилися».

«Йшла тактична боротьба, інформаційна перестрілка між потенційними учасниками коаліції, а переговорів не було», - наголосив він.

Фесенко висловив думку, що ця перерва говорить і про те, що у потенційних учасників коаліції з'явилося бажання домовитися. «Втім, у будь-якому разі залишається сумнів, чи домовляться», - зазначив він.

Фесенко також наголосив, що, на його думку, «Наша Україна» і БЮТ грають на затягування часу.

«Мені ця коаліційна епопея нагадує забаву автомобілістів-екстрималів, коли два водії на великій швидкості їдуть назустріч один одному і програє той, хто зверне першим, у кого раніше нерви здадуть», - наголосив він і додав: «Ось щось подібне ми спостерігаємо і в коаліційному процесі. «Наша Україна», мабуть, тягне час, змушуючи БЮТ піти на кадрові і програмні поступки. БЮТ своєю чергою розуміє, що «Наша Україна» може побоюватися розпуску парламенту і теж не поспішає, підштовхуючи «Нашу Україну» до поступок в той момент, коли відступати уже буде нікуди».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355