Факт транспортування незаконно виготовленої горілки «Пшенична» виробництва ЗАТ «Лікеро-горілчаний завод «Імперіал» (смт Чечельник Вінницької області) виявили під час перевірки одного з уманських підприємств працівники податкової міліції Черкаської області.

Як повідомили в Департаменті інформаційної політики і масово-роз'яснювальної роботи Державної податкової адміністрації України, 15 тисяч 200 пляшок міцного напою місткістю 0,5 л на загальну суму 80 тис. 620 грн. призначалися для реалізації. На марках акцизного збору, наклеєних на пляшках, були виявлені ознаки підробки, передає «УНІАН».

Горілку перевозив автомобілем «КамАЗ» мешканець Умані. Згідно з супровідними документами (товарно-транспортні накладні на перевезення алкогольних напоїв) горілка призначалася для продажу в мережі магазинів приватного підприємця в Умані, але фактично алкогольні напої потрапили на склад на території вищезазначеного ТОВ.

Оскільки в товарно-транспортних накладних, наданих для перевірки, був штамп податкового поста ДПА у Вінницькій області, черкаські податківці перевірили джерело походження сумнівного вантажу. З'ясувалося, що з території ЗАТ “Лікеро-горілчаний завод “Імперіал” затримана вантажівка не виїжджала. Дослідивши марки акцизного збору з вказаної партії товару, працівники Уманського відділу УМВС підтвердили їх підробку.

Всю партію товару вилучили і передали на відповідальне зберігання одному з приватних підприємств.

Зараз податківці перевіряють законність виготовлення, придбання і перевезення цих горілчаних виробів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298