Бориспільський міжрайонний прокурор Олександр Кузовкін відмовляється свідчити співробітникам міліції у справі про нанесення йому тілесних ушкоджень .

Про це міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко повідомив журналістам у Дніпропетровську в п'ятницю.

" Він вважає , що його справа має розглядатися прокуратурою", - заявив міністр.

Як повідомив Луценко, Кузовкін також вважає , що злочин проти нього неправильно кваліфікований, передає «Інтерфакс-Україна».

"Він вважає (правильною – ред .) кваліфікацію не хуліганські дії, а замах на посадову особу", - сказав Луценко.

Разом з тим міністр зазначив, що кваліфікація як хуліганство була дана прокуратурою і ця справа розслідує міліція. Луценко ще раз підкреслив, що ніяких підстав говорити про те, що до цієї справи причетна сім'я Президента, абсолютно немає. За словами міністра, Кузовкін підписався, даючи перші свідчення , під інформацією про те, що він мав конфлікт з людьми "один з яких у віці 30-35 років з залисинами, другий - вік 40-45 років кавказької національності". Він також сказав, що слідство у цій справі продовжуватиметься . «Не треба шантажувати Президента і суспільство , а треба відповідати за свої вчинки", - сказав Луценко.

Раніше ForUm повідомляв, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що номерні знаки автомобіля, який фігурує в інциденті з нападом на прокурора Бориспільської прокуратури Олександра Кузовкіна, не належать BMW, а належать автомобілю «Опель-кадет», зареєстрованому на жителя Дніпропетровської області. Про це глава МВС заявив на прес-конференції.

Луценко підтвердив, що, дійсно 19 травня, близько 22.00 годині в чергову частину Шевченківського райвідділу надійшла інформація про те, що в центрі Києва на прокурора Бориспільської прокуратури був вчинений напад з застосуванням зброї.

Глава МВС повідомив, що в громадянина Кузовкіна стріляли з автомобіля з номерним знаком 513-44 АА і за описом Кузовкіна- це були люди 35-40 років. За словами Луценка, «ні номерний знак, ні опис двох нападників не підходять, щоб сплутати їх з відомими в Україні обличчями», - підкреслив Луценко.

Глава МВС також додав, що Кузовкін був у стані алкогольного сп'яніння і «міг сплутати цифри і букви».

Луценко попросив всіх заспокоїтися і дати МВС провести слідство, запевнивши при цьому, що розслідування проводитиметься об'єктивно. «Я не хотів би зараз ворожити на кавовій гущі. Все хочуть сенсації, але її немає. Це звичайний випадок, які, на жаль, мають місце», - відзначив він.

Нагадаємо, що в ЗМІ з посиланням на «Обком» з'явилася інформація про те, що ввечері 19 травня в центрі Києва на прокурора Бориспільської прокуратури був вчинений напад з застосуванням вогнепальної зброї. Прокурор отримав поранення в стегно. Інформоване джерело повідомило подробиці цього інциденту. За словами джерела, 19 травня 2006 року приблизно о 21.00 прокурор Бориспільської міжрайонної прокуратури Київської області Кузовкін Олександр Володимирович в автомобілі проїжджав по вул. Льва Товстого в м. Києві. Машину прокурора з порушенням правил дорожнього руху обігнав і підрізав автомобіль BMW 3-ї серії, державний № ВМ 513 44 КТ. Після того, як прокурор О. В. Кузовкін кілька разів сигналив порушнику, автомобіль BMW зупинився, і з нього вийшло дві люди – Андрій Ющенко (син Президента України) і невстановлена особа, вірогідніше всього - охоронець Андрія Ющенка. Прокурор, також вийшовши зі своєї машини, побачив і впізнав сина Президента України. Прокурор представився, назвав свою посаду і зробив зауваження Андрію Ющенку про порушення ним правил дорожнього руху і створення аварійної ситуації на дорозі. У відповідь на зауваження, Андрій Ющенко в грубій формі пообіцяв прокурору, що завтра той сидітиме у в'язниці, де його «опустить» особисто один з заступників генерального прокурора. Перестрілка між прокурором і сином Президента завершилася тим, що Андрій Ющенко двічі вдарив прокурора по обличчю, а людина, яка супроводжувала Андрія Ющенка, вистрілила в прокурора з пістолета, простреливши йому стегно. Після цього Андрій Ющенко і його супутник сіли в автомобіль і покинули місце події, залишивши прокурора Кузовкіна лежати на дорозі біля автомашини. На місце події прибув наряд Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві у складі полковника О. В. Киреєва і оперуповноваженого Т. А. Пастушенка. Враховуючи те, що злочин вчинений при безпосередній участі сина Президента України, вслід за нарядом Шевченківського райвідділу міліції на місце події прибули співробітники слідчого відділу ГУ МВС м. Києва Коваленко, Опанасюк і заступник начальника ГУ МВС м. Києва В. М. Березан. На місце події був також викликаний і незабаром прибув безпосередній начальник прокурора Кузовкіна – перший заступник прокурора Київської області Р. О. Клюге. Прокурор А. В. Кузовкін був доставлений в лікарню швидкої допомоги, де йому була надана медична допомога.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

635