Міністерство оборони Грузії у п'ятницю розповсюдило заяву про те, що 25 травня Росія порушила її повітряний простір.

Міністерство заявляє, що об 11:24 мск "літак пролетів над селищем Джава", за 20 км на південь від російсько-грузинського кордону. Про це повідомив кореспондент "Газети.Ru" в Тбілісі. "Цей факт є грубим порушенням кордону Грузії", - говориться в заяві.

В регіоні, де нібито мало місце порушення, проходить міжнародна повітряна траса, а також розташовані пункти російських миротворців, передає «Газета.ru».

Це вже не перша претензія Грузії до Росії з приводу порушення повітряного простору в районі села Джава Цхинвальського району. 15 травня цього року, грузинські станції радіолокацій засікли "невідомий літальний апарат, який двічі здійснив польоти над територією Південної Осетії - зокрема, у напрямі Цхинвалі-Джава. Виходячи з швидкості руху, ймовірно, це був військовий вертоліт". Про це говорилося в повідомленні міністерства оборони Грузії, адресованому Росії. Проте ВПС Росії спростували поширену Грузією інформацію. "Літаки і вертольоти російських ВПС у вказаний грузинською стороною час не здійснювали ніяких польотів в районі Цхинвалі", – повідомив начальник прес-служби ВВС Росії полковник Олександр Дробишевський. "У разі потреби Росія готова надати Грузії матеріали об'єктивного повітряного контролю, які підтверджують, що російські літальні апарати в районі Цхинвалі не літали", –додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

504