Заступник голови фракції БЮТ Микола Томенко відзначає, що ефективна парламентська робота має визначатися не кількістю політичних заяв, а суспільно значущими рішеннями. Про це він заявив, підводячи підсумки початку роботи Верховної Ради V скликання.

Як повідомили в прес-службі Томенка, за його словами, політики повинні зрозуміти, що йдеться вже про абсолютно новий парламент з іншим статусом, функціями і характером діяльності.

"Ми маємо перший український парламент, в якому немає депутатського "болота". У Верховній Раді на сьогодні є чітко сформовані 5 фракцій, і де-факто діють парламентська більшість і опозиція", - відзначив народний депутат. За таких умов, на його думку, попередні політичні шоу, коли депутати приходили в сесійну залу, щоб розповісти про себе або про новий політичний анекдот, закінчилися. "В цьому парламенті пленарні засідання проходитимуть для того, щоб прийняти суспільно важливий закон або ухвалити вагоме політичне рішення. Решта питань вирішуватиметься в межах фракцій і комітетів", - відзначив Томенко, передає «ЛІГА».

На його переконання, спроби Партії регіонів повернутися в попереднє парламентське життя помилкові. "Стилю роботи попередньої Верховної Ради, коли кожний займається своїм, вже не буде. Саме тому три політичні сили - БЮТ, "Наша Україна" і СПУ - активно взялися за формування парламентської коаліції. А питання про майбутній склад уряду, парламентських комітетів, ухвалення соціально-економічних рішень і тому подібне повинні вирішуватися лише після створення коаліції. Саме так передбачено і Конституцією, і Регламентом Верховної Ради України", - відзначив Томенко.

На його думку, багатьом політикам потрібно зрозуміти, що ефективність парламентської роботи має визначатися не кількістю політичних заяв, а суспільно значущими рішеннями. "Працювати в новому парламенті - означає готувати законопроекти в комітетах, ухвалювати рішення у фракціях і узгоджувати їх з іншими політичними силами, а також зустрічатися з виборцями і пояснювати власну позицію і тому подібне", - вважає Томенко.

Окрім цього, він рекомендує депутатам Партії регіонів, які мають безпосереднє відношення до футболу, не переносити на парламент традиції переживання на футбольному полі. «Не бажано в найвищому законодавчому органі демонструвати незгоду з тією чи іншою думкою свистом або тупотінням, як на стадіоні. Це дискредитує, в першу чергу, фракцію Партії регіонів і український парламент в цілому", - вважає заступник голови фракції БЮТ. "Тому я б радив народним депутатам, зокрема, з фракції Партії регіонів, відповідально ставитися до своєї посади народного обранця і зрозуміти специфіку роботи нового українського парламенту, яка, я переконаний, істотно відрізнятиметься від попередньої", - підсумував Томенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280