Сьогодні міністр закордонних справ України Борис Тарасюк відбув до Франції з метою участі в 52-й сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка відбудеться в Парижі.

Як повідомили в прес-службі МЗС, Тарасюк візьме участь у роботі сесії як повноважний представник Президента України, від імені якого він зачитає звернення до учасників цього важливого міжнародного форуму.

ПА НАТО виконує роль міжнародного форуму, на якому парламентарії країн-членів НАТО розглядають актуальні питання діяльності Альянсу. Україна має статус асоційованого члена в цій міжпарламентській організації і на сесіях Асамблеї її представляє постійна делегація Верховної Ради України, відзначили в МЗС, передає «УНІАН».

За даними прес-служби, парламентський вимір співпраці України з НАТО набуває особливої ваги саме зараз, коли Україна впритул наблизилася до отримання запрошення приєднатися до Плану дій щодо членства. Свідченням прагнення Парламентської асамблеї перевести відносини з Україною на більш високий рівень і поглибити міжпарламентську співпрацю стали візити в нашу країну голови ПА НАТО П’єра Лелюша в жовтні минулого і березні поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298