На сьогодні в Україні існує унікальна можливість провести ефективну модернізацію, переконаний глава секретаріату президента Олег Рибачук.

Про це він сказав під час зустрічі з урядовою делегацією Німеччини , на чолі з державним секретарем Міністерства економічної співпраці і розвитку Еріхом Штатером, повідомляє прес-служба глави української держави.

" Президент після конституційних змін залишається єдиним гарантом і лідером проведення реформ і закликає до співпраці майбутній уряд і парламент", - сказав Рибачук.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку двосторонніх українсько-німецьких відносин у політичній і економічній сферах. Особливу увагу співрозмовники приділили продовженню курсу економічних реформ в Україні після завершення парламентських виборів, передає «Інтерфакс-Україна».

Штатер відзначив важливість поглиблення демократичних перетворень і збереження позитивної динаміки економічного розвитку України.

Під час зустрічі також обговорювалися питання, пов'язані з зміцненням європейської системи енергетичної безпеки.

Раніше ForUm повідомляв, що успішна участь України в континентальних проектах, актуальних для Європи, наблизить її до вступу до Євросоюзу. Про це сказав Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з членами Ради директорів Чиказької ради з міжнародних відносин, кажучи про пріоритети зовнішньої політики України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, за словами Президента, саме активна участь в реалізації програм, які найбільше цікавлять Європу, може вплинути на позицію ЄС щодо України. Йдеться, зокрема, про проекти альтернативного енергетичного забезпечення, з яких зараз Україна формує відповідні ініціативи в рамках ГУАМ. Це ж торкається енергетичної політики, сказав Президент, нагадавши, що Україна має план інтеграції в європейську енергетичну систему. За оцінками експертів, цей процес має завершитися протягом двох років.

На переконання Президента, саме такі кроки України «з часом сформують потенціал, необхідний для прийняття політичного рішення» щодо поглиблення євроінтеграційних процесів України. «Україна повинна стати сильним регіональним гравцем», – підкреслив Ющенко, назвавши таку політику кращим механізмом інтеграції нашої держави не тільки в європейські, а й в євроатлантичні структури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380