У Києві склали присягу 62 нові добровольці Корпусу Миру США в Україні.

Як повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, вітаючи американських волонтерів, директор департаменту молодіжної політики Мінсім’ї Олександр Ярема подякував їм за самовідданість і небайдужість.

Ярема відзначив, що минулого року уряд України звернувся в Корпус Миру з проханням привернути добровольців в Проект молодіжного розвитку, і це прохання знайшло схвальний відгук.

Добровольці Проекту молодіжного розвитку працюватимуть в школах і молодіжних організаціях в малих містах і селах, щоб пропагувати здоровий спосіб життя, громадську активність, екологічну обізнаність, а також розвивати комп'ютерну грамотність і навички підприємницької діяльності.

Директор департаменту молодіжної політики Мінсім’ї висловив переконання, що ці два роки, які добровольці проведуть в Україні, залишаться в їх пам'яті назавжди як найтепліші і найприємніші спогади і побажав їм успіхів, передає «УНІАН».

Окрім молодіжного проекту, добровольці реалізовуватимуть Проект економічного розвитку громад. В рамках цього проекту волонтери співпрацюватимуть з державними і недержавними організаціями, щоб сприяти економічному і соціальному розвитку малих общин.

Урочистій церемонії передувала 12-тижнева підготовча програма, яку майбутні добровольці пройшли в місткечках і селах Київської та Чернігівської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411