Президент України Віктор Ющенко вважає, що молоді професійні члени уряду з кабінету Юрія Єханурова, очевидно, можуть ввійти також до складу нового уряду. Таку думку він висловив на зустрічі з членами Ради директорів Чиказької ради з міжнародних відносин, говорячи про політичну ситуацію в країні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, в цілому Президент високо оцінив роботу уряду, що склав свої повноваження, підкресливши, що він вів публічну політику і ухвалював рішення, що відповідають інтересам держави. Президент відзначив, що після початку роботи Верховної Ради, вже почався процес формування нового Кабінету Міністрів, передає «УНІАН».

Під час розмови глава Української держави, крім того, охарактеризував соціально-економічний стан України. Серед досягнень влади він, зокрема, назвав зростання реальних доходів населення в 2005 році на 24%, а номінальної зарплати – на 35%, майже вдвічі збільшені валютні резерви НБУ, зростання надходжень до бюджету в 2005 році на 53% і ін. Ющенко також відзначив, що на сьогодні в Україні зареєстровано найнижчий за останні 15 років рівень безробіття.

Серед пріоритетних завдань української влади Президент назвав реформу державного управління, адміністративно-територіальну реформу і розвиток місцевого самоврядування, фіскальну і бюджетну реформи, реформування судів і правоохоронних органів.

Раніше ForUm повідомляв, що 25 травня виконувач обов'язків прем'єр-міністра України Юрій Єхануров з парламентської трибуни заявив про складання повноважень діючого Кабінету Міністрів.

Після цього, головуючий на засіданні глава Підготовчої депутатської групи з організації роботи Верховної Ради Іван Бокий проінформував присутніх у залі про те, що, згідно з 115 статтею Конституції, діючий Кабінет Міністрів продовжує виконувати свої обов'язки до обрання нового уряду. Після дотримання всіх норм закону на трибуну вийшов Президент України Віктор Ющенко, який привітав депутатів V скликання з обранням до парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327