Прокурор Донецької області Олексій Баганець на координаційній нараді керівників правоохоронних органів регіону піддав їх різкій критиці за бездіяльність в боротьбі з порушеннями в пріоритетних сферах економіки.

Як повідомили в прес-службі прокуратури області, прокурор вказав зокрема на численні зловживання в паливно-енергетичному комплексі регіону. В цій сфері в поточному році, за словами Баганця, працівники міліції виявили тільки 169 злочинів, причому лише по 22 злочинах сума заподіяних збитків перевищила 100 тис. грн.

Баганець також відзначив, що правоохоронці взагалі не відстежують процеси, пов'язані з ліквідацією 53 гірничих підприємств. "Відсутність належного контролю призводить до того, що демонтоване обладнання з ліквідованих шахт викрадається і потрапляє на вторинний ринок як нове, а величезні бюджетні кошти привласнюються і легалізуються", - наголосив прокурор області, повідомляє «УНІАН».

Крім того він дорікає правоохоронцям за неналежну перевірку механізму виведення з державної власності 16 збагачувальних фабрик, які були приватизовані або реалізовані за борги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339