Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявив, що новий склад Кабінету Міністрів в першу чергу займеться питаннями енергоносіїв.

Як повідомили в прес-службі СПУ, про це він заявив сьогодні, відповідаючи на питання журналістів в парламенті щодо оцінки роботи уряду в економічній сфері за останній період, повідомляє «УНІАН».

За словами Мороза, “економіка сьогодні перебуває в складному становищі. В першу чергу у зв'язку із ситуацією з енергоносіями”, тому “новий склад Кабміну, який рекомендуватиметься створеною коаліцією, перш за все займеться цими питаннями”.

При цьому Мороз відзначив, “що ми сьогодні чітко повинні відповісти на важливе для всіх питання: що у нас є в державі, які принципи формування держбюджету, які статті цього бюджету повинні бути обов'язково виконані”.

Відповідаючи на питання про новообрану Верховну Раду, Мороз звернув увагу на те, що перша сесія ВР п'ятого скликання буде найкоротшою. Тому, на його думку, на цій сесії розглядатимуться тільки питання, передбачені регламентом, тобто кадрово-організаційні. Лідер соціалістів назвав це звичайним явищем для першої сесії парламенту.

Зокрема Мороз визначив пріоритети роботи першої сесії – “сформувати сьогодні робочі органи, які б ефективно діяли, і визначити план законодавчих робіт, принаймні на поточний рік. Я думаю, що для цього є всі підстави, тим паче що є великі напрацювання попереднього складу парламенту”.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331