Організатори Євробачення-2006 отримали дохід від проведення конкурсу в розмірі 7,28 мільйона євро, заявив у четвер президент грецького державного телебачення ERT Христос Папагопулос.

"Наші доходи становили 7,28 мільйона євро, тоді як на організацію Євробачення ми витратили 5,5 мільйона євро", - сказав Панагопулос на звітній прес-конференції в Афінах.

Він уточнив, що 3,6 мільйона євро було отримано від національних спонсорів, 2,2 мільйона євро - від продажу квитків на півфінал, фінал і репетиції, 1,5 мільйона євро становили рекламні доходи і виручка від SMS, за допомогою яких телеглядачі голосували за вподобану пісню, повідомляє РІА «Новини».

Панагопулос наголосив, що організація заходу не фінансувалася з коштів грецьких платників податків. "Грецький народ не заплатив ні цента: гроші, які ми витратили, були коштами, отриманими від спонсорів", - пояснив Панагопулос.

Греція передала "естафетну паличку" Євробачення Фінляндії, після того як конкурс виграла фінська група Lordi.

Російський виконавець Діма Білан посів на конкурсі друге місце, повторивши вище досягнення Росії на цьому конкурсі, встановлене свого часу співачкою Алсу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

585