Тверський суд Москви відмовився визнати жертвами політичних репресій царя Миколу ІІ і членів його сім'ї.

Таким чином суд не задовольнив скаргу адвоката голови імператорського дому Германа Лук’янова, подану на рішення Генпрокуратури про відмову у видачі довідки про реабілітацію царської сім'ї, повідомляє РІА «Новини».

"Суд ухвалив відмовити в задоволенні заяви великої княгині Марії Романівни про видачу довідки про реабілітацію царської сім'ї", - заявив суддя, оголосивши рішення.

Представник Генпрокуратури наполягала на тому, щоб залишити без задоволення заяву голови російського імператорського дому.

"Документи, які можуть служити підставою для видачі довідки про реабілітацію, відсутні. Загибель вказаних осіб є наслідком навмисного вбивства", - сказала представник Генпрокуратури в суді.

"Вимога закону не дозволяла видати довідку про реабілітацію. У нас немає правових підстав визнати Миколу ІІ і членів його сім'ї жертвами політичних репресій. Ми не ухвалили рішення про відмову, ми роз'яснили закон, за яким не може бути видана довідка", - уточнила представник Генпрокуратури.

Тим часом адвокат Герман Лук’янов стверджує, що члени царської сім'ї були розстріляні, про що є документи. Представники російського імператорського дому мають намір оскаржити це рішення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293