Незабаром в Україні буде відкрито Посольство Туніської Республіки.

Про це повідомив сьогодні Надзвичайний і Повноважний посол Тунісу в Російській Федерації Мохамед Беллажі, який відвідав Полтавську область з робочим візитом.

Зокрема посол висловив надію, що налагодженню тісних контактів і вигідних економічних зв'язків з Україною сприятиме робота Посольства Тунісу в Україні, відкриття якого заплановано незабаром, повідомляє «УНІАН».

Під час зустрічі з послом голова Полтавської обласної державної адміністрації Степан Бульба обговорив подальші плани налагодження контактів Тунісу з Полтавським регіоном в контексті подальшої співпраці з Україною.

Посол вперше відвідує нашу державу, тому головною метою його візиту стало знайомство з регіонами України, з якою у Тунісу склалися дружні відносини.

В Україні вчаться близько тисячі студентів з Тунісу, з них близько 200 осіб - в полтавських вузах. Найбільше іноземних студентів здобувають знання в Полтавській державній аграрній і Українській медичній стоматологічній академіях. Як відзначив посол, професії медика і працівника сільського господарства - найпрестижніші в цій арабській країні Північної Африки. Випускники полтавських вузів, працюючи на батьківщині, демонструють високий рівень знань, сказав він. Тому, за словами посла, Туніс був і буде надалі продовжувати розвивати відносини у сфері науки і освіти, адже є потреба в підготовці кваліфікованих кадрів.

За період навчання туніських студентів в Полтавській області вони не тільки знайомляться з культурою і традиціями краю, але і створюють інтернаціональні родини. В Тунісі живе чимало таких родин, які разом створили ціле українсько-туніське товариство, відзначив Беллажі.

А українців Туніс приваблює як країна розвиненого туризму. Цьому сприяє м'який клімат, вигідне географічне розташування, багата історико-культурна спадщина. Щороку країну відвідують 1,5 млн. українських туристів, які відпочивають на пляжах Середземного моря. Під ними в Тунісі зайнято понад 1300 км морського узбережжя, на якому також створено розвинену інфраструктуру санаторних і курортних установ відпочинку.

Туризм забезпечує вагому частку доходів Туніської республіки, проте основні прибутки Туніс одержує від розвиненої аграрної галузі і промисловості. За економічними показниками Туніс випереджає більшість африканських країн і належить до числа найбільш розвинених серед них.

В напрямку розвитку зовнішньоекономічних зв'язків з Україною, відзначив Беллажі, пріоритетне значення мають інноваційні технології. Найперше Туніс цікавлять новітні розробки в галузях машинобудування і виготовлення обладнання.

Під час ділової розмови представники обох сторін обговорили напрямки співпраці з Полтавським регіоном, зокрема в науково-освітній і культурно-мистецькій сферах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1412