30 квітня в Україні стартує 10-й ювілейний фестиваль повітроплавання «Повітряне Братство - 2006»

Як повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, перший етап змагань проходитиме з 30 квітня – по 7 травня у Феодосії, де братиме участь 20 екіпажів.

За словами віце-президента Федерації повітроплавання України В’ячеслава Гардашника, на першому етапі здійснюватимуться спортивні польоти в різних географічних умовах Криму з використанням максимальних технічних можливостей аеростатів і морально-вольових, професійних якостей пілотів і екіпажів. Другий етап відбудеться 14 – 21 травня в м. Кам'янець-Подільському, в якому братимуть участь 15 екіпажів. Польоти проходитимуть над містом Кам'янець-Подільський. Третій етап змагань відбудеться 18 – 23 липня в Києві, в ході якого здійснюватимуться ранкові польоти над столицею. Проте учасниками цього етапу будуть всього 10 екіпажів, якими керуватимуть найдосвідченіші пілоти. Як відзначив Гардашник, це пов'язано з особливими умовами польотів над Києвом і відповідними вимогами до пілотів, передає «УНІАН».

В цілому фестиваль, упевнені представники Федерації повітроплавання України, стане доброю підготовкою до Чемпіонату світу з повітроплавання, який проходитиме в Японії в листопаді цього року. Україну на Чемпіонаті представлятиме один екіпаж.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268