Рівень води в річці Дунай в акваторії порту Рені і порту Ізмаїл перевищив критичну позначку.

Як повідомили в прес-службі Міністерства транспорту і зв'язку України, зокрема, за станом на 8.00 21 квітня в акваторії порту Рені рівень води в Дунаї складав 555 сантиметрів. В порівнянні з минулими цілодобово рівень води піднявся на 2 см, критичний рівень для порту становить 550 см. Вода продовжувала прибувати на причали №1 №2 №3 №4 перші вантажні райони, працюють аварійні партії.

Вода в районі інших причалів залишається в межах допустимої норми. Очікуваний максимальний рівень води в порту може скласти 560 см., передає «УНІАН».

В акваторії порту Ізмаїл рівень води в Дунаї становить 394 см, в порівнянні з минулою добою він зріс на 2 см, критичний рівень для порту становить 350 сантиметрів, причали порту затоплюються при рівні 420 сантиметрів. Наразі оголошено „Повінь” і відпрацьовуються протиповеневі заходи згідно з розробленим планом. Має місце часткове затоплення необлаштованого берега в районі порту, частково затоплені залізничні колії на вантажно-перевантажних комплексах №12-13 і вантажо–перевантажному комплексі-3 № 28-29 і стрілочне переведення № 50. Щогодини робляться заміри рівня води, за станом на ранок 21 квітня загрози затоплення причалів не було.

В акваторії порту Усть-Дунайськ рівень води в Дунаї становить 222 сантиметри. Рівень води відносно минулої доби не змінився, критичний рівень для порту становить 230 сантиметрів. Щогодини роблять заміри рівня води в річці Дунай.

Повенева ситуація в українських портах Дунайського регіону перебуває на постійному контролі у міністра транспорту і зв'язку України Віктора Бондаря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404