Одеса включена в список міст України, що претендують на право участі в тендері для прийняття матчів Чемпіонату Європи-2012.

Про це заявив директор виконавчої дирекції Федерації футболу України "Євро-2012" Іван Федоренко на прес-конференції.

За його словами, "за підсумками засідання робочої групи "Євро-2012", яке відбулося 13 квітня, було ухвалено рішення про включення Одеси в список міст-кандидатів. Розпорядження я передав особисто меру міста".

" Тепер наше завдання підготувати заявку, після якої мер має підписати угоду з УЄФА, здійснити поїздку в їх штаб, разом з договорами про реконструкцію і підготовку стадіону відповідно до стандартів УЄФА. Йому необхідно буде пред'явити укладені угоди з аеропортами і готелями, які планується використовувати під час проведення чемпіонату", - додав Федоренко, передає «Інтерфакс-Україна».

"Якщо Одеса отримає право приймати матчі Чемпіонату Європи 2012 року, то на міському стадіоні відбудеться не менше 2-х матчів", - заявив урядовець .

Як уточнила на тій же прес-конференції виконуюча обов'язки заступника міського голови Тетяна Фідірко, "19 з 25 міст-побратимів Одеси підписали листи в УЄФА на підтримку участі міста Одеси в тендері". "Це дуже велика суспільна підтримка. Я впевнена, керівництво УЄФА зверне на це особливу увагу", - відзначила урядовець .

Фідірко висловила впевненість, що завдяки подібній підтримці, про місто складається хороша думка. "Керівництво міста робить все від них залежне щодо підготовки документів і гідно представить місто під час участі в тендері", - додала Фідірко.

За словами в.о. заступника мера проблеми з розміщенням туристів в Одесі під час Чемпіонату Європи-2012 будуть вирішені . "На сесії міської ради ухвалено рішення про будівництво в прибережній частині міста двох п'ятизіркових готелів. Місто є морським портом, тому можна буде поставити будь-яке судно і розмістити там величезну кількість туристів. Також планується використовувати частину санаторіїв і баз відпочинку", - підкреслила урядовець .

" Враховуючи, що Одеса стане учасником Чемпіонату Європи, то інвестиційний клімат буде сприятливим і з'являться охочі для будівництва ще декілька готелів. Це ми бачимо з того, як розвивається житлове будівництво міста", - відзначила Т. Фідірко.

Як повідомлялося, 6 лютого цього року міський голова Одеси розпорядився про створення робочої групи по організації участі міста Одеси в другому етапі тендеру УЄФА на право проведення Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Главою робочої групи призначений перший заступник міського голови Анатолій Ворохаєв.

Відкриття чемпіонату відбудеться у Варшаві, фінал - у Києві, для прийняття півфіналу або чвертьфіналу стадіон міста повинен мати не менше 40 тисяч глядацьких місць. Всього відбудеться 31 гра, половина в Україні, половина в Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396