Міністр оборони України заробляє на місяць близько 18 тисяч гривень. Про це журналістам повідомив керівник оборонного відомства Анатолій Гриценко.

“Рівень зарплати міністра оборони після її збільшення в червні становить близько 18 тисяч грн”, сказав Гриценко і додав: ”Я одержую лише зарплату, у мене немає ніяких акцій, літаків або пароплавів”.

Міністр відзначив, що не користується державною дачею, але має власний заміський будинок. Гриценко також сказав, що не одержував від Міноборони ні службового, ні постійного житла як міністр, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, він користується службовим автомобілем, якому близько 12 років і, на відміну від інших державних урядовців, не збирається його міняти.

Гриценко зазначив, що міністр має право користуватися службовим літаком для відвідин військових частин і польотів за кордон. Також міністр забезпечений службовим зв'язком.

“Це всі мої доходи – інших у мене немає”, - підкреслив Гриценко.

Раніше ForUm повідомляв, що загальна сума сукупного доходу Президента України становить 288020,40 грн. Про це свідчить декларація про доходи Президента України і членів його сім'ї, копії якої сьогодні були роздані журналістам у Секретаріаті Президента України. Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу членів сім'ї Президента (дружина, двох дочок і син – ред.) – 384 975,80 грн.

Заробітна плата Президента – 273 060,20 грн.

У графах «матеріальна допомога», «відшкодування страховки», «дохід від наукової, викладацької, творчої діяльності», «авторського гонорару» стоять прочерки.

Загальна площа земельних ділянок, що є у приватній власності Президента, - 79319 кв.м.

Житловий будинок – 618 кв.м.

Квартира – 371,9 кв.м. У графі «гараж» і «дачний будинок» стоять прочерки.

Крім того, в графі «автомобілі» і у Президента, і у його сім'ї стоять прочерки.

За словами прес-секретаря Президента, в декларацію не внесені дві премії, які Президент отримав минулого року, оскільки вони надійшли тільки цього року і будуть задекларовані в декларації 2006 року.

За словами Геращенко, сім'я Президента вирішила направити ці гроші на благодійність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410