В Чернігівській і Рівненській областях виявлено птицю, що загинула від хвороби Ньюкасла. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики.

В повідомленні сказано, що днями в Чернігівській області в с. Кудрівка Сосницького району в п'яти приватних дворах було виявлено загиблу птицю - 26 курей і індика. Наголошується, що в результаті лабораторних досліджень встановлено, що птиця хворіла хворобою Ньюкасла. В неблагополучних дворах проведено комплекс оздоровчих заходів. В цьому населеному пункті, сусідніх селах проводиться вакцинація домашньої птиці.

Згідно з повідомленням управління ветеринарної медицини в Рівненській області, в с. Поліське Березнівського району в трьох дворах індивідуальних власників загинуло 35 курей. Під час вивчення епізоотичної ситуації службою ветеринарної медицини виникла підозра на хворобу Ньюкасла. У зазначених господарствах були проведені відповідні заходи. Вся хвора птиця була забита і спалена, проведено дезінфекцію. Проводиться вакцинація домашньої птиці. В інших дворах цього населеного пункту захворювання птиці не виявлено, повідомляє «УНІАН».

Ситуація перебуває під контролем Державного департаменту ветеринарної медицини і його територіальних органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352