В першому кварталі 2006 року в Київське обласне управління у справах захисту прав споживачів надійшло 17 скарг від споживачів регіону, які придбали неякісні товари непродовольчої групи (одяг, взуття, меблі, побутову техніку, мобільні телефони). Про це повідомила начальник управління Тетяна Бенціанова.

Вона відзначила, що спеціалістами управління всі скарги були розглянуті і вирішені на користь споживачів, навіть у випадках, коли були відсутні документи про продаж товару.

Так, споживачу Артемюк із смт. Ружин Житомирської області, яка придбала в магазині ТОВ «Атлант» м. Біла Церква неякісну пральну машину «Indesit», що неодноразово виходила з ладу, було повернено кошти в сумі 1 тис. 760 грн.

Громадянці Тучемській з Києва повернено 3 тис. 263 грн. за диван «Ірен», придбаний в «Меблевому містечку», оскільки її не влаштовувала якість оббивної тканини меблевого виробу, повідомляє «УНІАН».

Приватний підприємець Багдасаров з м. Бориспіль повернув кошти (699 грн.) за неякісний мобільний телефон «Nokia», а СПД Ганжалі - за неякісний телефон «Simens» (590 грн.).

Покупцю Корнієнко з Білої Церкви довелося навіть вступити в конфлікт з продавцем через незадовільну якість дублянки, яку вона придбала на ринку ТОВ «Комфорт» м. Біла Церква у СПД Пшеничної. Конфлікт розв'язувався за участю працівників міліції, але останню крапку поставили спеціалісти управління, які виїхали на місце події. В результаті розгляду скарги гроші громадянці в сумі 2 тис. 415 грн. були повернено.

Завдяки професійному і об'єктивному розгляду скарг спеціалістами управління споживачам області повернено коштів за неякісні товари народного споживання на суму 22,8 тис. грн., проведено перерахунок за неякісно надані послуги на суму 43,5 тис. грн., повідомила Бенціанова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

814