Сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко привітав працівників Департаменту ДАІ з їх професійним святом - днем Державної автомобільної інспекції МВС України. Про це ForUm’y повідомили у ДГЗ МВС України.

У привітальних словах міністр нагадав про реформи, що були проведені торік, акцентувавши, що ці зміни необхідні як для правоохоронної системи, так і суспільства в цілому. Зокрема, за його словами, лише зміни в системі реєстрації автотранспорту надали можливість бюджету отримати додатково 1 млрд. 600 млн. гривень. Надалі, зазначив Луценко, найбільш важливим є прийняття пакету Законів про реформи Державної автомобільної інспекції, що повинні пройти через парламент.

Міністр не без іронії зазначив, що працівники Державної автоінспекції дізналися, що власників авто з „крутими номерами” можна, ба - навіть потрібно зупиняти, виписувати штрафи, навіть тоді, коли за кермом перебувають найвідоміші особи України.

За словами начальника ДАІ МВС України Коломійця, при скороченні на половину особового складу працівників ДАІ кількість дорожньо-транспортних подій скоротилися на 3-4 %, а смертельних випадків - на 6-7 %. Це - позитивні наслідки реформування Державтоінспекції, хоча залишається ще чимало проблем. Зокрема, потребує радикального оновлення технічне оснащення служби - і новими автомашини, і комп’ютерними системами, і камерами відеоспостереження тощо.

Під час зустрічі з особовим складом ДДАІ Міністр зазначив, що хотів би бути тим міністром внутрішніх справ України, при якому такі реформи досягнуть свого логічного завершення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381