Політичні сили Криму не підтримають ідею про проведення в Криму перевиборів, вважає голова секретаріату президента України Олег Рибачук.

Таку думку він висловив в середу на прес-конференції в Криму.

За його словами, сценарій перевиборів не розглядається керівництвом України як реальний.

Коментуючи підсумки зустрічей, які він провів з представниками політичних сил автономії, що перемогли на парламентських виборах, Рибачук сказав, що розвиток подій в Криму має два напрямки.

Перший, за його словами, умовно можна назвати "перевибори". Щодо такого варіанту розвитку подій Рибачук повідомив, що представники всіх політичних сил, за винятком одного, дійшли висновку, "що цього не варто робити", повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Сценарій перевиборів в Криму не має політичної підтримки, і я з цим погоджуюся. Відповідно цей сценарій не розглядається нами як найбільш реальний", - зазначив Рибачук.

За словами голови секретаріату, другий сценарій, який розглядався під час зустрічей з переможцями виборів, є "завершення самого процесу виборів в Криму".

Голова секретаріату президента України зазначив, що одним результатом проведених з політичними силами консультацій є рішення про відновлення роботи виборчої комісії автономії.

Водночас Рибачук повідомив, що провів зустріч з прокурором Криму. На зустрічі сторони обговорювали саботаж деяких членів виборчкомів. На думку представника секретаріату президента, це питання вимагає "втручання державної влади". Своєю чергою прокурор Криму, за словами Рибачука, запевнрив, що таким членам виборчої комісії будуть розіслані повістки.

Рибачук наголосив, що затримка в підбитті підсумків виборів до кримського парламенту пов'язана з ненаданням протоколу сімферопольською міською територіальною виборчою комісією. У зв'язку з цим, за його словами, в Київському районі Сімферополя не збираються члени виборчої комісії і не підраховують голоси.

Також Рибачук відзначив, що в процесі консультацій з політичними силами автономії було відзначено, що основною проблемою на сьогодні є формування майбутньої коаліції в новому парламенті Криму.

Відповідаючи на питання журналістів про можливу кандидатуру на пост прем'єра автономії, Рибачук відзначив, що в процесі консультацій він висловив вимогу президента. За його словами, Ющенко вважає, що "це повинен бути патріот Криму, це повинен бути патріот України і це повинна бути людина, яка буде налаштована на конструктив і яка гарантуватиме Криму стабільність". "Це дуже важливо, і я цю інформацію доносив до кожного представника політичних сил", - зазначив Рибачук.

Говорячи про те, яка може бути сформована коаліція в новому кримському парламенті, Рибачук висловив думку, що в Криму вирішення цього питання буде залежати від того, яка буде сформована коаліція в Україні. "Це теж дуже вагомий чинник і, тому, залежно від того, яка буде там коаліція, то принциповість багатьох політичних сил може модифікуватися, пам'ятаючи про те, що імперативний мандат у Верховній Раді Криму не діє", - зауважив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359