Комплексна перевірка, проведена Держпромміськнаглядом, свідчить, що декілька будівель і споруд основного і допоміжного тепломеханічного обладнання Одеської теплоелектроцентралі перебуває в аварійному стані і подальша їх експлуатація створює небезпеку для працівників, а також загрозу життєдіяльності населенню міста.

Про це повідомили в Інформаційному центрі Держпромміськнагляду.

Держпромміськнагляд заборонив доступ працівників до головного корпусу підприємства – зони можливого обрушення сталевих конструкцій.

Керівництво підприємства до 10 квітня зобов'язане підготувати основне технологічне обладнання до виведення з технологічного режиму і пломбування, а також провести комплексну державну експертизу технічного стану будівель, споруд і об'єктів ТЕЦ спеціалізованою організацією з рекомендаціями щодо можливості і термінів їх подальшої безпечної експлуатації, передає «УНІАН».

З метою вирішення питань, які не відносяться до компетенції підприємства, інформація про стан будівель, споруд і тепломеханічного обладнання Одеської ТЕЦ направлена в Мінпаливенерго України.

Не набагато кращий стан справ і на Севастопольській ТЕЦ. Тут під час комплексної перевірки Держпромміськнагляд виявив 137 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової і пожежної безпеки при експлуатації обладнання, будівель і споруд електрогосподарства, газового господарства. Як наслідок, зупинена робота 16 одиниць обладнання, об'єктів, ділянок, до адміністративної відповідальності притягнено працівників підприємства.

Керівництву рекомендовано в десятиденний термін розробити план заходів щодо усунення виявлених порушень чинних і нормативних актів під час експлуатації будівель і споруд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

508