Індонезійська влада схиляється до версії, що літак A-320 AirAsia, який зник у суботу, лежить на дні моря. Про це на прес-конференції в Джакарті заявив голова місцевих рятувальників Бамбанг Соєлістіє.

Він зазначив, основна версія, яку розглядає влада, полягає в тому, що літак лежить на морському дні. За його словами, про це свідчать різні непрямі дані, в тому числі останні отримані координати лайнера.

Підтвердив версії Соєлістіє і голова Національного агентства Індонезії з безпеки на транспорті Татанг Курніаді. За його словами, той факт, що не працює аварійний сигнал зниклого лайнера свідчить про те, що літак або впав у воду, або розбився в горах, повідомляє РБК з посиланням на The Australian.

На борту A-320 було 155 пасажирів та 7 членів екіпажу. Востаннє літак виходив на зв'язок вранці у суботу.

Між тим міністерство транспорту Індонезії повідомило, що займеться перевіркою діяльності Air Asia на предмет можливих порушень. У відповідь власник авіакомпанії Тоні Фернандес, якого австралійські ЗМІ не раз називали азіатським Річардом Бренсоном (засновником компанії Virgin), заявив, що молиться за зниклих пасажирів, але підкреслив, що за всю історію авіакомпанії у неї не було жодного смертельного випадку.

Як повідомляв ForUm, авіакомпанія Air Asia почала пошуково-рятувальну операцію пасажирського літака Airbus 320-200 із 162 пасажирами на борту, який зник з радарів вранці у неділю.

Нагадаємо, громадян України на літаку малайзійської авіакомпанії «AirAsia», який зник над океаном, не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100