Самопроголошена Донецька народна республіка і Київ у п'ятницю ввечері обміняються полоненими за формулою «225 на 150». Про це, як повідомляє РІА Новости, сказала омбудсмен самопроголошеної республіки Дарина Морозова.

«Сьогодні ми обміняємо 225 наших полонених на 150 українських», - сказала Морозова, при цьому не уточнивши подробиці майбутнього обміну.

При цьому, як повідомляє ТАСС, в ДНР зазначили, що Київ видасть лише 55 осіб за їх заявкою, ким є інші 175 полонених, у самопроголошеній республіці не знають.

Як повідомляв ForUm, 25 грудня Служба безпеки України підтвердила попередню домовленість обміну 225 полонених членів незаконних збройних формувань на 150 українських військовослужбовців.

Нагадаємо, глава самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив, що вдалося досягти домовленості про масштабний обмін полоненими з владою України. «Ми прибрали точки, неузгоджені з обміну полоненими. Будемо обмінювати 150 на 225», - сказав він журналістам у Донецьку.

Раніше, минулого тижня, начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк зазначив: «Ми чекаємо на мінську зустріч. Після мінської зустрічі буде все ясно. Ми хочемо здійснити обмін полонених «всіх на всіх». НВФ повинні відпустити всіх наших незаконно утримуваних осіб. Ми їх нарахували 684».

Четверта зустріч тристоронньої Контактної групи щощо Донбасу відбувался 24 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70