Українцям, які вступили до лав самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, і які не атакували військових Збройних Сил України, а виконували, наприклад, патрульні функції, може бути оголошена амністія.

Про це в ефірі телеканалу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко.

«Думаю, повинні бути впроваджені заходи, які допоможуть цих людей прийняти на наш бік з відповідною перевіркою, дати їм можливість і гарантії того, що вони не будуть покарані, якщо не брали участі в нападах на наші збройні формування, якщо просто виконували патрульні функції, охороняли склади з боєприпасами», - сказав він, повідомляє «112 Україна».

«Якщо будуть активно співпрацювати з органами правопорядку та нашими спецслужбами, амністія для них буде. Це треба оголосити. Найімовірніше, це буде зроблено найближчим часом», - додав спікер РНБО.

Як раніше повідомляв ForUm, повноважний представник самопроголошеної Луганської народної республіки Владислав Дейнего заявляв про намір наполягати на внесенні до порядку денного Мінських переговорів 24 грудня обговорення закону про особливий статус Донбасу та амністію.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48