Новий податок на автомобілі, запропонований Кабміном - це абсолютно дурне ноу-хау українського прем'єра, що суперечить не лише міжнародним нормам, а й здоровому глузду.

Так генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко прокоментував урядову ініціативу обкласти податком 25 тис. грн. на рік автомобілі з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см і з бензиновим двигуном об'ємом понад 3 тис. куб. см, вік яких не перевищує 5 років, повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

«Фактично це подвійне оподаткування, якого немає у жодній цивілізованій країні, - зазначив експерт. - У всьому світі вважається, що якщо людина вже заплатила податок з доходів, він може робити зі своїми грошима все, що йому заманеться - закопати, подарувати, купити діаманти. Але у нас виходить так: якщо людина сховала гроші в кубушку, їй нічого платити не треба, а якщо вона купила автомобіль і, до речі, тим самим вклала гроші в економіку, то вона має за це заплатити».

Друга дурість, на думку експерта, полягає в тому, що престижність автомобіля вже давно не перебуває в залежності від об'єму двигуна. «Сучасні престижні автомобілі оснащені турбодвигунами, які мають порівняно невеликий обсяг. Таким чином, даний податок заплатять відносно небагаті українці, які купили недорогі позашляховики в кредит, а власники дійсно розкішних іномарок не заплатять ні копійки», - зазначив Назаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212