Поїздка прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Брюсселя не увінчалася успіхом. Про це повідомив в ході прес-конференції екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

«На зустрічі в Брюсселі Україна не досягла успіху. Туди хотів полетіти і Петро Порошенко, але йому відмовили, сказали, що він не потрібен і запросили лише прем'єра. Потім заслухали Яценюка і відправили його додому, сказали, що без нього зроблять висновки», - сказав Лановий.

Крім того, за його словами, з'явилася інформація, що конференція донорів, яку організовував ЄС, відкладається на весну.

«У ЄС дали чіткий сигнал: ми чекаємо від України плану зростання економіки. Не просто євроінтеграція, як прем'єр назвав свою програму. Але всі розуміють, що поки ніякої євроінтеграції немає. Механізми ще не запущено і незрозуміло, як уряд буде реагувати на виклики спільного ринку. «Приїжджайте до нас в наступний раз, коли привезете план зростання економіки, бюджету і т. д.», - сказали Україні в ЄС. Ми потрапили в таку колізію, адже про реформи ніхто не говорить в Кабміні. На вустах керівництва багато слів про судову та податкову реформи. Але судової та податкової реформи немає. Є тільки збільшення податкового тиску та непрозорості відносин», - констатує Лановий.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40