Глава угорського уряду Віктор Орбан вважає, що Америка навмисне намагається втягнути західні країни в затяжний конфлікт з Росією, втручаючись у їхні внутрішні справи. Про це він заявив в інтерв'ю угорському телеканалу М1, пише «Комсомольская правда в Украине».

«Вони хочуть втягнути нас у конфлікт, що може закінчитися погано для нас. Стан «холодної війни» складається між США та Росією, і ми не повинні брати в цьому участі», - сказав прем'єр.

Він додав, що конфлікт між США і Росією виник саме через події в Україні, і Штати вже не просто втручаються у політичне життя європейських країн, але й стали його активним учасником.

У той же час варто зазначити, що в останні місяці відносини між Угорщиною і США склалися досить напружені. Так, американський сенатор Джон Маккейн назвав угорського прем'єра «неофашистським диктатором», який грає на руку Кремлю. Крім того, в жовтні США заборонила в'їзд шести угорським чиновникам, підозрюваним у корупції.

А слова самого Орбана у травні стали предметом бурхливого обговорення в Україні. Тоді він заявив, що угорці в Україні мають отримати автономію. Ця заява викликала негативну реакцію української влади. Однак, як стало відомо пізніше, Орбан мав на увазі зовсім інше, і його слова неправильно переклали. Втім, через кілька днів він знову заговорив про те ж, і цього разу ніякої помилки перекладачів не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом