Суперечності між фракціями щодо законопроекту про внесення змін до закону про РНБО будуть зняті в середу, прогнозує перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій і заявляє, що у четвер парламент ухвалить цей закон в цілому.

«Тут, напевно, недопрацювання всіх нас, що ми не змогли напередодні зібратися Радою коаліції й узгодити всі ці непорозуміння, які там були», - зазначив він в ефірі «5 каналу», пояснюючи провал голосування за законопроект, яким пропонують розширити повноваження секретаря РНБО.

За словами Парубія, у середу о 12:00 він проведе зустріч з представниками всіх фракцій, в яких були зауваження до законопроекту щодо РНБО.

«У мене майже немає сумнівів, що завтра ми знімемо всі конфліктні моменти і в четвер ми вийдемо з цим питанням і зможемо проголосувати. Я навіть думаю конституційною більшістю», - заявив перший віце-спікер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом із тим він висловив думку, що під час голосування за цей законопроект у другому читанні «скоріше політичні амбіції продемонструвати вагу кожної фракції в коаліції зіграли більш значну роль, ніж змістовне наповнення цього законопроекту».

За словами Парубія, після узгодження позицій представників фракцій, парламентський комітет внесе відповідні зміни до тексту законопроекту, щоб у четвер винести його на розгляд в залі засідань.

Відповідаючи на запитання, на який компроміс можуть піти під час узгодження тексту документа, перший віце-прем'єр підкреслив: «Я думаю, що йдеться більше про нюанси».

Він переконаний, що не можна виключати з тексту положення про те, що у компетенцію РНБО входить боротьба з корупцією.

Між тим, Парубій спростував тезу про те, що цей законопроект суперечить Конституції і зазначив, що документ передбачає розширення повноважень секретаря РНБО в межах Основного Закону.

Крім того, він пояснив: «Важливо, щоб виконання рішень РНБО, рекомендацій секретаря РНБО були не суб'єктивним бажанням того чи іншого керівника (силового відомства. - Ред.), а щоб це було передбаченою законом функцією».

Нагадаємо, Верховна Рада не змогла ухвалити у другому читанні проект закону, який передбачає розширення повноважень секретаря РНБО і компетенції Радбезу на засіданні у вівторок. Законопроект підтримали 223 народні депутати за необхідних 226. Документ відправили на повторне друге читання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30