У Чернігівській області співробітники Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка у змові з незаконними збройними формуваннями, що діють на сході країни, намагалася налагодити продаж зброї, вивезеної на мирну територію із зони бойових дій в Донецькій області.

Як повідомляє прес-центру СБУ, зловмисники організували підпільну торгівлю вогнепальною зброєю на території Чернігівської та Київської областей під прикриттям власних торгових закладів з продажу військової амуніції (бронежилети, каски, розвантаження).

«Злочинці встановили тісні контакти з незаконними військовими формуваннями, що діють на сході України, і підшукували покупців зброї і боєприпасів. Окрім власної наживи та фінансування тероризму, ініціатори злочинної схеми мали на меті дискредитувати переважну більшість підприємців у цій сфері, які надають сприяння волонтерським організаціям у забезпеченні спорядженням українських військових», - йдеться в повідомленні.

В результаті оперативної роботи задокументована спроба незаконної реалізації 4 автоматів АК-47 (калібру 7.62 мм), пістолетів ТТ та ПМ і майже 500 патронів.

19 грудня співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали учасників групи - двох жителів Чернігівської області та жителя Києва «на гарячому» під час спроби реалізувати чергову партію зброї.

Під час обшуків у приміщеннях та у магазині військової амуніції, що належить затриманим особам, був виявлений і вилучений АГС (автоматичний станковий гранатомет), 66 гранат Ф-1, 3 автомата АК-47 і магазини до них, майже 1500 патронів різного калібру, а також 60 тис. доларів готівкою.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом