Запропонований Президентом України Петром Порошенком законопроект про відмову від позаблокового статусу України, також підписаний президентом США антиросійський закон про санкції будуть мати негативні наслідки, Росії доведеться на них реагувати, заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

«Президент України направив у Верховну Раду законопроект про відмову від позаблокового статусу своєї держави. По суті - заявку на вступ в НАТО, перетворивши Україну на потенційного військового супротивника Росії. Обидва ці рішення будуть мати вкрай негативні наслідки. І нашій країні доведеться реагувати на них», - наводить слова Медведєва РІА Новости.

«Президент США підписав антиросійський закон, що дає право використовувати санкції проти нашої країни в будь-який час, будь-якому американському президенту. Як і у випадку із законом Джексона-Веніка, наші відносини з Америкою будуть отруєні на десятиліття», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Президент Петро Порошенко 18 грудня вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін у деякі закони України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості».

У той же день президент США Барак Обама підписав закон «Про підтримку свободи України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом