Росія цілком здатна впоратися з економічними проблемами власними силами, проте у разі необхідності Китай надасть їй підтримку, заявив журналістам глава Міністерства закордонних справ КНР Ван І.

«Якщо Росії потрібно буде, ми забезпечимо необхідну їй допомогу в межах наших можливостей», - заявив Ван І, підкресливши, що Росія і Китай постійно підтримують один одного повідомляє РБК з посиланням на China Daily.

Раніше офіційний представник китайського МЗС Цінь Ган нагадав, що Росія і Китай мають величезний потенціал для співпраці в економічній сфері. «Уряди та компанії обох країн мислять і діють однаково активно, коли йдеться про розширення співпраці в торгівлі та інвестиціях. Ми сповнені впевненості у перспективах російсько-китайського співробітництва», - говорив Цінь Ган.

Він також висловлював упевненість у тому, що Росія в змозі подолати економічні труднощі, і говорив, що влада Китаю готова активізувати економічне співробітництво з Росією в рамках Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Нагадаємо, на Китай нині припадає 16,5% світової економіки порівняно з 16,3% США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27