Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення золота в одеському сховищі НБУ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Прокуратура Приморського району Одеси здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому 19 листопада поточного року в частині 1 ст. 191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення цінностей Управління Національного банку України в Одеській області. Наразі проводяться слідчі дії, призначено низку експертиз. Досудове розслідування здійснює Приморський районний відділ міліції Одеси», - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією деяких інтернет-ЗМІ, під час проведення планового аудиту в теруправлінні НБУ були виявлені факти порушення інструкції щодо скуповування брухту коштовного металу. Золото, нібито, підмінили саме на стадії прийому. В результаті було розпочато службове розслідування за виявленими фактами порушення матеріали передані в правоохоронні органи.

За непідтвердженими даними ЗМІ, загальна сума золота, що зникло в одеському управлінні НБУ, становить близько 5 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом