Москва не залишить без реакції ухвалення у США закону «Про підтримку України», рішення про відповідь прийме залежно від того, як Вашингтон розпорядиться новим законом, заявили в п'ятницю у МЗС РФ.

Схвалений конгресом США акт «Про підтримку свободи в Україні» (Ukraine Freedom Support Act 2014) був підписаний президентом Бараком Обамою в четвер. У документі зазначається, що він націлений на «запровадження санкцій щодо Росії та на надання додаткової допомоги Україні».

«Ворожі дії з боку Вашингтона без реакції ми не залишаємо. Рішення щодо можливих заходів у відповідь прийматимемо залежно від того, як у США на практиці розпорядяться новим законом», - йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства, повідомляє РІА Новости.

При цьому в міністерстві підкреслили, що «політично ж прийняте у Вашингтоні рішення підводить під російсько-американські відносини потужну міну, здатну підірвати перспективу нормальної взаємодії за багатьма напрямами, у тому числі в питаннях, у вирішенні яких зацікавлені самі США».

«Позбуватися цього «спадку» доведеться, мабуть, довго. Провина за наслідки цілком і повністю лягає на американську сторону», - додали в МЗС.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 18 грудня підписав закон «Про підтримку свободи України». Документ передбачає нові санкції щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом