Призначення Олександра Турчинова до Радбезу - це рішення Порошенка, спрямоване на посилення вертикалі влади Президента. Разом із тим, перехід Турчинова вплине на позиції прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який останнім часом демонструє готовність бути в державі якщо не першим, то й не другим. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат III і IV скликань Степан Гавриш.

«Чому є впевненість у тому, що Турчинов тепер буде підкорятися не своєму партійному шефу Яценюку, а Президентові Порошенку на цій посаді? Тому що секретар РНБО - це посада, на яку не обираються. Президент може звільнити секретаря РНБО одним розчерком пера. Тому Турчинов змушений буде працювати на короткій діагоналі з Порошенком. Він не має права діяти як самостійна політична фігура. Турчинова з сьогоднішнього дня виведено з активного політичного процесу і стає технічним виконавцем волі Президента», - заявив він.

На думку Гавриша, Турчинов просто не міг відмовитися від пропозиції Порошенка і при цьому зручний як виконавець для своїх керівників, у тому числі і для Президента.

«Турчинов ще під час виконання обов'язків президента, коли його різко критикували за здачу Криму, казав, що як тільки закінчиться термін його спікерства/президентства, він відразу ж подасть у відставку і піде з великої політики. Судячи з того, що він цього не зробив, у нього в руках є дуже вагомі переконливі аргументи», - зазначив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59